Omgeving

Bent u al bekend in Aalsmeer, dan hoeven wij u niet te vertellen hoe fijn het is om hier te wonen.

Aalsmeer is een bijzonder en sfeervol dorp met onder meer een enorme bedrijvigheid rondom de bloemenveiling Aalsmeer, veel karakteristieke gebouwen en goede voorzieningen.

Alles dichtbij

Aalsmeer is centraal gelegen in de Randstad en in de nabijheid van de uitvalswegen A4, A5 en A9. Vooral nu de nieuwe N201 in gebruik is genomen. U bereikt de nieuwe N201 eenvoudig via de Aalsmeerderweg en de Middenweg alwaar een aansluiting is op de nieuwe N201.

U vindt in de omgeving alles wat u nodig heeft. Scholen, sportvoorzieningen, winkels. Op 5 minuten fietsafstand bevinden zich twee winkelcentra voor uw dagelijkse en niet-alledaagse boodschappen: Ophelia en Aalsmeer Centrum. Daarnaast zijn ook de nabijgelegen sport-, recreatie- en horecavoorzieningen dichtbij.

Watersportdorp

Aalsmeer ligt aan de Westeinderplassen. Zeilen, varen, surfen. Er zijn talloze mogelijkheden om van het omringende water en de prachtige omgeving te genieten. Je vindt er vele watersporten, maar ook de terrassen zijn vaak overvol. Het is een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van een mooie, natuurrijke omgeving.

Al tientallen jaren vaart er een voet- en fietspontje over de Ringvaart tussen Rijsenhout en Aalsmeer. Het pontje verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout. Er zijn vele jaarlijks terugkerende evenementen zoals onder andere de gezellige feestweek, de roemruchte pramenrace en de bandjesavond.

Eén keer per jaar worden de Westeinderplassen door boten verlicht. De eerste zaterdagavond in september organiseert Aalsmeer een evenement Vuur en Licht op het water, met een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk.

 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring